Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Παιδείας

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Παιδείας

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τις δηλώσεις που παραχώρησε από κοινού με τη νέα Υπουργό Νίκη Κεραμέως σχολίασε η πρώην Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Η κα Τζούφη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνέχιση της διαδικασίας για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, τονίζοντας πως περισσότεροι από 100.000 μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες χρήζουν υποστήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα κρίσιμη είναι και η έγκαιρη κάλυψη των αναγκών στην «Παράλληλη Στήριξη» για το ερχόμενο σχολικό έτος, για τους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που φοιτούν στα Γενικά Σχολεία. Σημειώνεται πως το σχολικό έτος 2018-2019 προσλήφθηκαν 16.000 εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών και των αιτημάτων.

Ωστόσο, η πρώην Υφυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό σχετικά με τις προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών στη Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έκαναν καμία αναφορά στην ανάγκη στελέχωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης.

Όσον αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο, η κα Τζούφη επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία αξιοποιεί την κατάργησή του ευκαιριακά ώστε να πλήξει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, θέλοντας να επιβάλει ένα πλαίσιο «τάξης και ασφάλειας».

Υπενθύμισε πως ήδη υπάρχει θεσμικό πλαίσιο όταν τελούνται κακουργηματικές πράξεις, ενώ σημείωσε πως από το 2012 που το πανεπιστημιακό άσυλο καταργήθηκε με το νόμο Διαμαντοπούλου, η παραβατικότητα στους χώρους των Πανεπιστημίων αυξήθηκε, όπως αυξήθηκε στο σύνολο της κοινωνίας, καθώς η επιδεινούμενη κατάσταση της χώρας εκείνη την περίοδο, οδήγησε περισσότερο κόσμο στο περιθώριο.