Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα Ιωάννινα

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα Ιωάννινα

Με επιτυχία και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα Ιωάννινα, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στη Εταιρία Ηπειρωτικών Μελετών. Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Αμφότεροι κατηγόρησαν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως διαπνέεται από ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, ενώ οι νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων δύο μηνών εστιάζουν στο ξήλωμα θετικών μεταρρυθμίσεων του απερχόμενης Κυβέρνησης. Η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν υπέστη στρατηγική ήττα, αλλά εδραιώθηκε, ενώ κάνει προγραμματική και όχι ισοπεδωτική αντιπολίτευση».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «η ΝΔ θέλει ανάπτυξη για την ολιγαρχία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ  παλεύει για δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο τους εργαζόμενους». Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κατηγόρησε την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «για επιστροφή στο πιο βαθύ μνημόνιο».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, ενώ χαιρέτησε η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, η οποία ανέφερε πως «απέναντι στη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ, οφείλουμε να υπερασπιστούμε ενεργά το δημόσιο συμφέρον και την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία».