Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Ιωαννίνων

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Ιωαννίνων

Την Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διοικητή, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό της υπηρεσίας.

Ο περιφερειακός διοικητής, Αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος, ενημέρωσε την κα Τζούφη σχετικά με τη λειτουργία και την υπηρεσιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, τόσο σε επίπεδο προσωπικού, όσο και σε επίπεδο μηχανολογικού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός είχε μια σύντομη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Επιχειρησιακού Κέντρου, όπου της επισημάνθηκε η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων, μέσω των οποίων η Πυροσβεστική έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη διασπορά των δυνάμεών της, συμβάλλοντας στη έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των λοιπών έκτακτων καταστάσεων.

Στις συναντήσεις που ακολούθησαν, το προσωπικό της Υπηρεσίας ενημέρωσε την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάγκη επιπρόσθετης επιμόρφωσης των μόνιμων πυροσβεστών, ενώ επισημάνθηκε πως οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στη Σχολή της Πυροσβεστικής έχει ως αποτέλεσμα τη στελέχωση της υπηρεσίας με νεοεισαχθέντες υψηλού επιπέδου.

Η Μερόπη Τζούφη από τη μεριά της, τόνισε πως ένα χρόνιο ζήτημα, αυτό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, επιλύθηκε με τροπολογία από την παρούσα κυβέρνηση, γεγονός που έδωσε τέλος στην «ομηρία» των εργαζομένων και ενίσχυσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης, αναφέρθηκε στον κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητος για την περαιτέρω ενίσχυση της υπηρεσίας, αντιπαραβάλλοντας με την εξαγγελία της ΝΔ για το μνημονιακό κανόνα 1:5, ο οποίος αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στελέχωσης.